Tuesday, 18 February 2014

kerana bahan kimia di dalam lipstik..bibirku jadi hitam :((

teringat masa zaman dulu2 guna lipstik brand agak dikenali jgk hasil pemberian wan saya..kalau nsk diikutkan sy suka pakai lipstik yang hanya ikut warna darah sahaja..sbb dulu x brp suke pakai lipstik sangat..abis2 lip ice..mmmg feveret la time blajar dulu...tapi sebab nenek yang bagi ambik jela kan..bkn kena bayar pun hihihihihi..teruk punya cucu hahahha!!!! oleh kerana x biasa pakai gincu terlupa nak pakai yg nenek bagi..bila teringat terus ambik dan pakai....lepas beberapa hari pakai....jeng...jeng...jeng....

time nak basuh muka sebelum tido terasa bengkak bibir plus gatal okey! nak garu mmg x bole la time tu sebab bibir rasa kebas dan bengkak..terus pegi dapur tuam ngn airw suam....Alhamdulillah esokan surut...fuh!! time tu syukur sangat..tapi dalam masa yang sama duk fikir " aku salah makan ape ye?" x tercapai akal langsung nak fikir...sampai la satu hari..lepas pakai gincu beberapa jam je...bibr jadi hitam dan merebak ke atas bibir...naluri tiba2 terdetik " ke sebab gincu?" bila dah hitam tompok besar saya jadi gelisah..ye la kan..pegi mana2 orang bertanya..kenapa.? kenapa? kenapa? kadang serabut..sebabnya kalau saya mmg dari lahir dah ada tanda mcm tu xde la orang tanya sangat kan...

google punya google....vaseline blh kurangkan radang tu...x la mujarab mana tapi kurang la rasa gatal tu kan..last2  pasrah ke klinik dr sulaiman jua ohohohohoh....melayang la duit lagi hahhaha!! time tu bkn duit saya pun...duit mama sbb belum kawen...belum keje..sekarang pun x keje bisnes online je hahhaha!!! sama x? konfius jap hahha!!!! kesimpulan dari klinik..doc tanya " pakai gincu x? mesti la pakai kan...pakai gincu apa sebelum ni." saya jawab la gincu "x" tu.. doc pun bgtau saya alergi ngn gincu tu..mungkin kimia die kuat / x sesuai dengan kulit/ kulit saya mmg sensitif...balik tu xtau nak cerita macam mana kat wan..yela bkn salah die kan..die pun x pasti da expired ke ke..sbb kimia ke...sbb kawan pakai xde ape benda pun hhaha!!! last sekali mama bgtau..cepat2 bgtau..bkn salah wan maybe gincu da expired tapi x sedar..hehehe..nasb wan cool je..x pasti wan rasa bersalah ke x (hahahahah) lepas pada tu da takut pakai lipstik sembarangan...pakai yang tertentu sahaja :) brand ape x bole la bgtau..hihihihih..poyo tak ? why border..why border..why border...hahhaha..xde la gurau je...


sekarang happy sangat...sejak join syarikat biz bermentor ni...x perlu bimbang ape2 sebab saya ni enzdma yang agak tegar juga huhu..semua produk x guna chemical/kimia..dijamin dari sumber alam semulajadi..pakai pun rasa selamat...lagi2 #lipstikcozuma #makeupsetcozuma tak ade kimia ada bahan semulajadi lagi :) tiada gelupas..tiada kebimbangan malahan lipstik ni melembapkan lagi bibir kite... :) di bawah ni saya lampirkan gambar set #cozuma









silau2 la ye..kalau berminat blh whats app 019 915 6499 (alia)


No comments:

Post a Comment