Tuesday, 9 December 2014

garam buluh drink

rasa letih semacam minum air garam buluh rasa ringan sket..tidur lewat blh bangun awal..rasa sakit badan kurang sket..Alhamdulillah..syukur..dengan izinMu jua Ya Allah

Thursday, 13 November 2014

ANUGERAH SALES MANAGER (SM) 16 /03 / 2014


Assalamualaikum..


Semalam time tengah update pasal Mut tiba - tiba baru teringat yang alia belum update pun lagi gambar time alia ambik award untuk pangkat Sales Manager (SM). Sebelum nak update ni sempat la terkenang memori indah yang tercipta tu kan..alahai macam lagu shila hamzah pulak hehehe...debaran..teruja..excited..semua ada.lagi ambik award sekali dengan pembantu rumah leader kitaorang CDM Hazawani, yang kitaorang panggil cikina..orang nya memang sempoi habis..mau x sempoi...ayat first masa call alia nak gerak sama- sama.." helo alia  cikina nie, peace yo!" hahhahahahaha!! memang tak boleh blah ,kenal pun tak tapi main peaco yo..peace yo...dengan alia sekali naik teruja tak pasal-pasal hahahah!!! ingatkan naik stage sorang je...rupanya ada geng...

jom kita imbas kembali gambar alia time ambik award pada 16 mac 2014



berdebar tuuu


sempat bergambar kenangan dengan kak isma dan cikina "peace yo" kite hehehe




sempat ajugak ambik gambar suasana dalam dewan..tapi sebelum nak ke sampai kat dewan..sempat posing2 dalam bilik jap hahaha!!


asyik ke kiri ke kanan


berapa kali entah asyik betulkan tudung..sangat puas hati dengan tudung ni..senang..melekat je..  


Pin Sales Manager 
( Kalau di amati ianya hanya sekadar pin .mcam pin ranjer puteri dulu2..tapi kali ni lain sikit..walaupun  sekadar pin  tapi besar makna di sebalik pin ni tau)



sempat la jugak ambik gambar sambil lebar - lebarkan sayap hehe..



nasib baik time ni suami sudi di ajak bergambar kenangan hihihi..



bergambar kenangan antara yang hadir :) 



renungan


main peace2 kejap :)


kenapalah p blok banner belakang tu adoi.hahaha


 

si comel ni ikut je arahan " photographer berbakat  cikina "


si comel tu da mula terkesima hahhaa!!!


Si darwisy time ni baru okey sket..malu2 nak bergambar  :)


merajuk mintak bunga sekejap..alahai..


malu2 bagitau suruh ambik gambar die dan bunga 


last sekali baru redha bagi ibu bergambar dengan bunga..hehee..


p/s : Kenangan ni takkan dapat di beli dengan wang ringgit..jatuh bangun..jatuh...bangkit balik memang berbaloi la dapat naik stage..hanya bermodalkan rm50 sahaja Alhamdulillah alia dapat buat sale  RM 20, 000 time nie..siapa sangka kan ?  yang pasti kena kuat semangat dan sentiasa berjuang untuk kehidpuan yang lebih baik...


Yang berminat nak join bisnes umpama family dan adik beradik yang best ni jangan segan2 pm/whats app/ telegram/we chat /line  Alia 019 915 6499

 : Sesuatu bisnes tak semestinya bermula dengan buat loan..kadang- kadang menimba ilmu,mengumpul ilmu sangat penting jugak.



Kalau ada masa lapang boleh jenguk2 fanpager alia 

fanpage : Soho Biz Mom Alia Aisya 

fb : alia aisya saidi

email : orengurlcorner@gmail.com





















Tuesday, 11 November 2014

MUT Hai O ke 22 meraikan CDM kesayangan kami CDM Hazawani


cantik tak kak CDM kami?? secantik peribadinya :)) walau jauh di Terengganu dan sedikit ralat tak dapat sama- sama team The Royals raikan "ibu" kami sorang nie..tapi dapat tengok setiap gambar yang di kongsi team, memang teruja..apatah lagi yang berada kat sana kan..time macam ni la kita akan nampak sorang2 all out bergaya..yelah sekali setahun..harus la melaram habis la kan...
Dengar cerita ramai ajak ka kwani bergambar,wah! dah macam selebriti la plak mak kami sorang nie..happy for her..bangga sangat dengan Cdm wani nie..semangat dia..cara dia jaga mama dia.hmm..sape2 je yang dapat lihat sendiri memang memberi inspirasi, alia pun tak terkecuali...



nak tengok video tak?? jom! tapi sori video ni akan buat kepala anda terteleng hahha!!!



nampak tak kain meleret kak wani?time ni rasa terpegun je tgk kain meleret Cdm wani hmm...











nampak tak abg syed dengan macho nya main cekup je bunga tu? itulah namanya lelaki sejati hahha!!



Dapat belon We Love You dari team Royal :)




Antara Team The Royals


bergambar kenangan dengan gambar CDM Hazawani :)








kak ifa  yang selalu meletop!


pasangan hani erlisya a.k.a lina dan suami hairul
sua tengok semangat suami isteri ni :)


CDM wani sempat belanja mana yang hadir di royal lake club.best kan...



Antara hadiah yang CDM wani dapat tak ketinggalan kain Nozi Batek yang sempat alia kirim pada auntie zai. harap kak wani suka :) tq auntie!




lina dengan biz partner dari johor zarina


lina dan si comel


kak Sue, kak wani & abg syed


yang paling best Dato' Sheila Majid buat persembahan..company memang belanja terbaik la haha!!! kalau MUT terdahulu company jemput  Misha Omar,  Shila Hamzah..semua yang terbaik..mau tak gembira kan...free pulak tuuuuu...tahun depan sape la lagi kan?hihi berangan je..hahaha!!!


Ok la, habis sini dulu..sebelum tu sekali lagi..Tahniah kak wani !!!!!  nantikan kemunculan anak- anak mu pula :)  hepi buat bisnes boleh bantu orang..bukan setakat membantu diri sendiri je..


:: Pada yang ingin tahu / nak join bisnes bantu orang nie boleh whats app Alia 029 915 6499








Monday, 10 November 2014

Apa makna kejayaan bagi anda?


Assalamualaikum...
Apa makna kejayaan pada anda?

 Bagi alia kejayaan yang paling best bila kita dapat bantu orang lain dengan produk yang kita jual..Perasaan bila si pembeli berterima kasih sebab p erkenalkan produk memang tak boleh kita beli kat mana- mana.Agak klise kan? hehe..tapi itulah realiti apa yang alia rasa sekarang..Ada pelanggan tetap yang setiap 2 bulan akakn repeat order beli Mineral coffee untuk ayah dia..kadang2 terfikir..bagusnya anak nie..bukan semua orang boleh buat macam dia buat..kalau ada pun tak ramai..alia tak kata kat sapa- sapa tapi itulah hakikatnya..si dia nie memberi inspirasi pada alia.

Teringat kata-kata prof. muhaya, buat lah bisnes yang dapat bantu orang lain...buat bisnes jangan nak cari untung..jangan fikir untung je..buat bisnes untuk bantu orang lain..kata-kata tu buat alia berfikir sejenak..Alia bukanlah banyak duit macam orang lain..sekali kuar modal..hmmmm...kann... alhamdulillah bidnes kek red velvet semakin baik dan dapat diterima ramai..syukur sangat...sebab hasil daripada buat kek la alia dapat beli stok lebih sket..dan kadang bonus bisnes alia buat modal beli. kos buat kek pulak..syukur setakat ni tak membebankan sangat..apa yang lagi buat alia rasa bersyukur, alia banyak dapat " cash buyer" mineral coffee yang banyak membantu masalah kencing manis, kolestrol tinggi, migrain, angin kebas2, lenguh2. Alhamdulillah..memberi kesan yang positif pada si peminum. Alangkah bahagia bila dapat text dari customer.." terima kasih banyak2 ayah saya dah kurang kebas2". " " terima kasih banyak2 kencing manis mak saya dah makin turun bacaan dia"  kalau anda berada di tempat saya, saya pasti anda pun akan dapat apa yang saya rasa sekarang...perasaan dapat bantu orang lain lebih hebat dari kita dapat selesaikan masalah kita sendiri...hmmm

ok lah setakat ini dulu coretan saya , maklum la dah masuk pagi ni jadi emosi la pulak ye hehe...jumpa lagi di lain coretan, Assalamualaikum.

Tuesday, 16 September 2014

APA ITU BIO SELEZA DAN KEBAIKAN


 


 
 APA ITU BIO SELEZA?
  
 Tuala atau pad wanita yang mempunyai  empat (4) fungsi : -
  • BIO VELOCITY ENERGY
  • NANO PERAK
  • ION NEGATIF
  • SINAR INFRAMERAH JAUH (F.I.R)
 
 
 
 
APA ITU  BIO VELOCITY?
 
 
 
 
 
 
APA ITU NANO PERAK
 
 
 
 
APA ITU ION ?
 
Sedikit pengenalan berkaitan Ion. Ion adalah molekul atau atom yang mempunyai cas elektrik. Apabila atom atau molekul adalah neutral, jumlah proton iaitu positif dan eletron iaitu negatif adalah sama.
 
 
TETAPI....
 
 
Apabila jumlah proton dan eletrik tidal lagi sama dan berbeza , ion itu akan bercas sama ada positif atau negatif.


 
 
SEKARANG....
 
APA ITU ION NEGATIF?
 
Kajian sains menunjukkan ion negatif tidak berbau , tanpa rasa dan tidak boleh dilihat.
 
contoh : kawasan pedalaman seperti kawasan luar Bandar.
 
 
Menurut kajian Profesor Phillip Lenard, iaitu pemenang nobel bagi FIzik , risiko penyakit berjangkit akan menurun sekiranyanya berada di persekitaran yang dipenuhi ion negatif.
 
Ion negatif ini juga terkenal sebagai VITAMIN UDARA :)
 
 

  
 
 
 
APA ITU SINAR INFRAMERAH JAUH (F.I.R)?
 
Sinar Inframerah jauh atau Far Infra Red membantu menggalakkan peredaran darah dalam badan kita.
 
 
 
 
 
 
TERDAPAT BEBERAPA KOMPLIKASI AKIBAT JANGKITAN
 
 
 
Sekali imbas tengok pun dah ngeri kan ??:(((
 
 Jom! jaga Miss V kita elok - elok...
 
Bukan setakat luaran je kena jaga...
 
Bukan handbag je kena bayar mahal untuk nampak lebih bergaya...
 
Bukan kosmetik je layak untuk kita bayar mahal untuk tampil cantik...
 
Bukan pakaian je.. mahupun kasut..TAPI aset kita juga LAYAK dan BERHAK di bayar mahal untuk menjaga keharmonian rumah tangga.
 
Bagi yang belum berkahwin lagi la kena jaga kan...sebelum datangnya masalah yang tidak diingini...anda tentu faham maksud alia kan..
 
Sekiranya anda rasa x berbaloi untuk bayar mahal untuk membeli Feminine Pad Bio Seleza pilihan terletak pada tangan anda :)
 
 
 

 
 
SO....??? tepuk dada..Tanya selera...
 
 
 
 
 
Ujian ini menunjukkan pad Bio Seleza boleh menyerap tanpa membasahkan tisu :)
 
 
 Apabila ujian dilakukan sendiri memang hasil lagi real dan superb!
 
 
 
 nak tengok demo depan mata jugak?? bolehhhh..whats app je..group kami ada di merata -rata In Shaa Allah...yyang penting anda puas hati bila tengok depan mata kan? :)


 
 
Pada yang selalu bocor setiap kali datang bulan..jangan risau...ada yang extra long punya :) adanya bio velocity (BV) atau sumber tenaga cahaya matahari waktu dhuha boleh merawat senggugut anda :) teruja tak ??hihihi....
 
 
           
 
 


 
 
Pada yang sedang tercari-cari bisnes yang dah kukuh dan perlukan bimbingan setiap masa..kehadiran anda sangat dialu alukan :) kelas produk + kelas Ilmu semua FREE :)
 
 
 
 
Antara testimoni - testimoni
 
 
 


 


 





 


 


 
 


 
 


 
 


 
 
 
 
 


 
 


 
 
TERKEJUT TAK ?? mereka berjuang untuk berubat dan membuang apa yang patut...pada yang mempunyai masalah yang sama..cepat book awal sebab stok memang tengah panas....
 
 
 
sebarang pencerahan boleh
 
 whats app Alia 019 915 6499
Page : Soho Biz Mom Alia Aisya